Vlaanderen: SBS Belgium gaat dit najaar van start met NRJ

Dit najaar zal de radiozender NRJ ook in Vlaanderen te horen zijn in de ether. SBS Belgium maakte vandaag bekend een radiozender te starten met de naam NRJ. NRJ is als radiozender al actief in diverse landen waaronder België. In delen Wallonië zendt de radiozender al uit via de ether.

Aandeelhouders

Twee Vlaamse mediagroepen zijn de aandeelhouders van de nieuwe radiozender: 50 procent Mediahuis (onder andere De Standaard/Het Nieuwsblad) en 50 procent De Vijver Media (onder andere SBS Media Belgium, Woestijnvis en SBS Belgium met de tv-zenders VIER, VIJF en ZES).

Luisteraars

NRJ, dat mikt op luisteraars tussen 14 en 44 en inzet op populaire muziek, zal uitzenden vanuit Antwerpen en te ontvangen zijn via een groot aantal FM-frequenties, online en kabel in de Vlaamse centrumsteden. Zo zullen ze in theorie 65 procent van het Vlaamse publiek kunnen bereiken via de ether. De radiozender zal in de toekomst mogelijk ook gaan uitzenden via DAB+.

DJ’s

De radiozender zal qua DJ’s gaan inzetten op nieuwe talenten. “Op vrijdag 25 mei organiseren wij in Antwerpen een talentendag voor jonge Vlaamse radiomakers: we geven nieuw talent meteen de kans om dit nieuwe radiostation samen creatief verder uit te bouwen. De oproep wordt binnenkort gelanceerd.” zegt directeur Tom Klerkx, die zowel de Vlaamse radio Nostalgie aanstuurt als de nieuwe radiozender.

Meer informatie over de programmering van de radiozender wordt in de komende maanden verwacht.