“SBS schrapt een kwart van het personeelsbestand”

Volgens het Algemeen Dagblad gaan er veel ontslagen vallen bij SBS Nederland. De krant zegt dat een kwart van het personeel op straat wordt gezet. SBS wil niet ingaan op de aantallen die de krant noemt.

“Onvermijdelijk”

Volgens het Algemeen Dagblad is een reorganisatie onvermijdelijk, omdat het tv-bedrijf al jaren kampt met matige kijkcijfers. Ook in de top van het televisiebedrijf vallen volgens het dagblad ontslagen. Recent zijn de marketingdirecteur en het hoofd van de digitale afdeling op straat gezet.

Kwart personeelsbestand

SBS (SBS Broadcasting, SBS Productions en Veronica Uitgeverij) telde in Nederland vorig jaar nog ongeveer 500 werknemers. Dat zijn er nu zo’n 440. Voor het eind van het jaar verdwijnen er volgens bronnen nog eens tientallen banen en er zouden plannen zijn ook in 2017 een ontslagronde door te voeren. Volgens sommige insiders is het oorspronkelijke personeelsbestand halverwege volgend jaar met bijna een kwart geslonken.

Aandeelhouders

Volgens het Algemeen Dagblad zou het ook niet lekker lopen met de aandeelhouders van SBS: Sanoma en Talpa. Sanoma heeft onvoldoende middelen om nog extra in SBS te investeren. Talpa heeft die wel, maar De Mol wil in ruil daarvoor meer zeggenschap over de programmering. Geruchten over een breuk tussen de aandeelhouders houden aan.

“Gezond en toekomstbestendig”

Het televisiebedrijf zelf wil het aantal ontslagen dat de krant noemt niet bevestigen. “SBS is een gezond en toekomstbestendig bedrijf doordat we reageren op de ontwikkelingen om ons heen. Soms vragen die om een nieuwe werkwijze of efficiëntere processen, daar blijven wij naar kijken net als vele andere bedrijven doen. Dan kan het ook zijn dat we in de toekomst met iets minder of andere mensen verdergaan, maar dan gaat het bij lange na niet om de door deze anonieme ‘insiders’ genoemde aantallen.”, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover het Algemeen Dagblad.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.