SBS6 komt met verkiezingsprogramma ‘Stem van Nederland’

Op SBS6 is vanavond, woensdag 8 maart, vanaf 20.30 uur het programma ‘Stem van Nederland’ te zien. Alle lijsttrekkers van de acht grootste partijen in de peilingen (VVD, PVV, GroenLinks, PvdA, D66, CDA, SP en 50Plus) werken mee aan het nieuwe SBS6-programma Stem van Nederland.

Kloof overbruggen

“In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 15 maart wordt in deze twee uur durende uitzending vanavond de kloof tussen de politiek en de burgers overbrugd.”, aldus de televisiezender in een persbericht.

Thema’s

Maurice de Hond heeft hiervoor in opdracht van Hart van Nederland onderzocht wat voor de burgers de vijf belangrijkste thema’s zijn met het oog op de verkiezingen van 15 maart. Dat bleken criminaliteit, immigratie, gezondheidszorg, ouderenzorg en sociale zekerheid te zijn.

Bekende SBS6-gezichten

Elk thema wordt ‘geadopteerd’ door een bekend SBS6-gezicht: Lucille Werner (criminaliteit), André van der Toorn (immigratie), Patty Brard (gezondheidszorg), Rob Geus (ouderenzorg) en Kees Tol (sociale zekerheid). Het zijn onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen en hierover gaan ze in gesprek met mensen die op dit gebied dagelijks de gevolgen van het beleid uit Den Haag voelen.

Gewapend met alle vragen en opinies, richten ze zich tot de vertegenwoordigers van de politieke partijen. Deze reportages worden vervolgens in de studio live nabesproken. Bieden de antwoorden van de lijsttrekkers nieuwe inzichten? Wie durfde duidelijk stelling te nemen? En vooral: Wat is straks de Stem van Nederland?

Hart van Nederland

Stem van Nederland wordt gemaakt door de redactie van Hart van Nederland (SBS Productions) en is vanaf 20.30 uur te zien bij SBS6.