SBS9 bij UPC en Ziggo niet op ‘9’

sbs9Op 1 januari 2015 start de nieuwe televsiezender SBS9. De jongste telg van SBS Nederland brengt voornamelijk films en series uit binnen- en buitenland.

SBS9 is per 1 januari alleen te zien bij UPC, Ziggo en Canal Digitaal /Online en zal bij deze aanbieders in de zenderlijst niet op plek 9 terecht komen. Bij UPC is SBS9 te vinden op kanaal 23, bij Ziggo op kanaal 28 en bij Canal Digitaal op nummer 13. De overige aanbieders volgen snel in de loop van het eerste kwartaal en vanaf dat moment zullen de kijkcijfers representatief zijn. 

SBS-directeur Remko van Westerloo gaf eerder nog aan dat de zender “hoger” in de voorkeuzelijst bij de grote aanbieders terecht zou komen. ‘De nieuwe zender komt bij iedereen prominent op de afstandsbediening, in ieder geval tussen plek 1 en 20, maar we zetten uiteraard in op plek 9.’, aldus van Westerloo in september van dit jaar.

Programmering
Tijdens de winterpresentatie van SBS Nederland werd ook de programmering van de nieuwe televisiezender duidelijk. De avonden van de week zijn bij SBS9 thematisch opgebouwd. Variatie op maandag, Komedie op dinsdag, Actie op woensdag, Drama op donderdag, Familie op vrijdag, Spanning op zaterdag en Romantiek op zondag. Met als belangrijke vaste waarde elke avond een film om half 9 bij SBS9. Zo is er duidelijkheid voor de kijker en een aanvullende bereikspropositie voor de adverteerder. 

Naast films zijn er ook series te verwachten bij SBS9: nieuwe series als Blue Bloods, nieuwe afleveringen van bestaande series als The Goodwife en de herhalingen van Nederlandse dramaseries als Danni Lowinski in dezelfde week van uitzending bij zusterzender SBS6.