SBS9 ook te zien bij kabelaar Delta

coaxkabelDe nieuwe televisiezender SBS9 zal ook te zien zijn via de kabel in Zeeland. De inwoners van Zeeland zullen echter de eerste dag van de uitzendingen van SBS9 moeten missen.  Kabelaar Delta geeft de zender pas vanaf 2 januari door via haar digitale televisiepakket op kanaal 25. De uitzendingen van de zender beginnen op 1 januari om 12.00 uur.

Per 1 januari 2015 stopt Delta wel met de doorgifte van de televisiezenders Rai Uno (kanaal 525 / Buitenlandpakket) en CBS Reality (kanaal 360 / Standaardpakket. “Steeds vaker mag Rai Uno grote evenementen niet buiten de eigen landsgrenzen uitzenden, waardoor er onder meer op Nederlandse tv-netwerken zwart beeld te zien is. Mediaset heeft inmiddels bij DELTA de plaats van Rai Uno overgenomen. Het kanaal toont de beste general entertainment programma´s van de Italiaanse zenders Canale 5, Italia 1 en Rete 4.”,aldus Delta in een persbericht.

Uitrol IPv6 van start bij Delta-dochter
Per 1 december is ZeelandNet, onderdeel van DELTA, gestart met de uitrol van IPv6 voor grote groepen klanten. ZeelandNet maakt hiermee uitbreiding van vele malen meer IP-adressen ten opzichte van de voorgaande versie mogelijk. Deze uitrol gebeurt ‘onder water’, klanten merken er dus niks van, aldus ZeelandNet. IPv6 (Internet Protocol versie 6) is de opvolger van IPv4 en maakt vele malen meer IP-adressen mogelijk.