“Schlagerzender NDR krijgt naam NDR Gold”

De Noord-Duitse publieke omroep NDR gaat in de loop van dit jaar een nieuwe radiozender starten gericht op schlagermuziek. De radiozender krijgt de naam NDR Gold. Dit bericht tenminste de Duitse website Radioszene. De omroep zelf wil de nieuwe naam nog niet bevestigen. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de zender officieel van start gaat maar volgens de website zijn de voorbereidingen al begonnen.

Goedkeuring

De publieke omroep voor de Duitse deelstaten Nedersaksen, Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommeren heeft eerder dit jaar de eerste goedkeuringen gekregen voor het plan. De omroep wacht nog op de laatste formaliteiten van de overheid om met de uitzendingen te starten.

NDR Gold

“NDR Gold – Das norddeutsche Schlagerradio” gaat zich richten op Duitse volksmuziek en schlagermuziek. De nieuwe radiozender gaat uitzenden via digitale radio via de ether (DAB+) en Internet. De radiozender zal niet te horen zijn via de FM. De digitale radiozender NDR Traffic zal haar uitzendingen stoppen bij de start van de nieuwe radiozender met Schlagermuziek. Volgens de website Radioszene zijn er al testuitzendingen van de nieuwe radiozender gehoord via het digitale kanaal NDR Blue. In deze testuitzendingen wordt de naam NDR Gold gebruikt.

Volksmuziek

De Norddeutscher Rundfunk is niet de eerste publieke omroep die een speciale radiozender start voor Duitse volksmuziek.De Bayerischer Rundfunk (BR) uit de Duitse deelstaat  Beieren zendt al enige tijd de radioprogramma’s Bayern Plus en Bayern Heimat uit via onder andere DAB+, satelliet en Internet.

WDR

De WDR (Westdeutscher Rundfunk), de publieke omroep voor de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft ook plannen voor een nieuwe radiozender. De WDR wil een nieuwe zender starten voor de doelgroep 70+. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe radiozender een bestaande radiozender gaat vervangen. De nieuwe radiozender van de WDR zal in ieder geval gaan uitzenden via DAB+.

Testuitzendingen

De testuitzendingen van NDR Gold die gehoord zijn via het digitale kanaal NDR Blue.

https://soundcloud.com/info-1329/ndr-gold-test-07062016

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.