Serie The Night Manager van start bij AVROTROS op NPO 1

Vanavond wordt de eerste aflevering uitgezonden van de serie The Night Manager bij de AVROTROS op NPO 1. De serie bestaat uit zes afleveringen

Miniserie

The Night Manager is een Brits-Amerikaanse miniserie uit 2016 die geregisseerd werd door Susanne Bier. De zesdelige reeks is gebaseerd op de gelijknamige spionageroman van auteur John le Carré.

Rollen

De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, Elizabeth Debicki en Tom Hollander. De serie is eerder te zien gezien geweest bij de BBC en AMC. Momenteel is de zender ook beschikbaar via de streamingdienst Amazone Prime Video.

Verhaal

Voormalig soldaat Jonathan Pine (Tom Hiddleston) werkt tijdens de Arabische Lente als nachtportier van een hotel in Caïro. Te gast is de charmante Sophie, minnares van een hoteleigenaar met eigenaardige connecties. Zij doet Jonathan een uitzonderlijk verzoek.

Zijn acties drijven hen beiden in de duistere wereld van de meedogenloze zakenman en wapenhandelaar Richard Roper (Hugh Laurie). Jaren later ontmoet Pine Angela Burr, een spion voor de Britse overheid met Roper als ultiem doelwit. Ook zij kon de dramatische gebeurtenissen in Caïro niet verhinderen, maar ze zijn allebei niet bereid zich erbij neer te leggen.

Prijzen

De serie won dit jaar een aantal prijzen bij de Golden Globes. Zo ging de prijs voor Beste acteur in een miniserie of televisiefilm naar Tom Hiddleston, de prijs voor beste mannelijke bijrol in een televisieserie, miniserie of televisiefilm naar Hugh Laurie en de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in een televisieserie,
miniserie of televisiefilm naar Olivia Colman.

De eerste aflevering van de zesdelige serie is vanavond om 20.30 uur te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Video