Simone FM start testuitzendingen Simone Oldies

De regionale commerciële radiozender Simone FM is gestart met testuitzendingen van een tweede radiozender: Simone Oldies.

DAB+

Sinds begin deze week is Simone Oldies te ontvangen via DAB+ in de regio Oost en Noordoost Nederland via kanaal 6B. Het gaat voorlopig om testuitzendingen waarbij momenteel nog hoofdzakelijk het programma van Simone FM te horen is. Enkele uren per dag wordt Simone Oldies uitgezonden als afwijkend radioprogramma.

Uitzendkwaliteit

Simone FM is ook nog steeds te ontvangen via DAB+ via kanaal 6B. Simone FM is te ontvangen met een kwaliteit van 80 kbps en Simone Oldies in een kwaliteit van 48 kbps.

Kavels

De regionale commerciële radiozender moet via DAB+ in Noord- en Oost Nederland uitzenden met twee kanalen aangezien de regionale commerciële radiozender in deze regio uitzendt via twee FM-kavels (B14 en B37). Voor beide kavels is ruimte gereserveerd in het regionale DAB+-kanaal 6B in die regio.

Simulcast

Voorwaarde is wel dat het programma dat op FM te horen is, ook met een kwaliteit van minimaal 48 kbps te horen is via DAB+: de zogenaamde simulcast verplichting. Wanneer Simone Oldies als aparte radiozender gaat uitzenden via DAB+ met een afwijkende programmering dan zal dit programma ook via een FM-frequentie van Simone FM te horen moeten zijn. Dit zal gebeuren via de 103,6 MHz (Appingedam).

De radiozender kan nog niet aangeven wanneer Simone Oldies definitief gaat uitzenden.