Sjoerd den Daas wordt NOS-correspondent in China

Sjoerd den Daas (32) wordt vanaf dit voorjaar de nieuwe multimediale correspondent van de NOS in China en Oost-Azië.

Marieke de Vries

Hij volgt Marieke de Vries op, die in april haar correspondentenbestaan na bijna zeven jaar Peking voortzet in Washington. Sjoerd werkte de afgelopen vier jaar al in China als correspondent van onder meer het FD, BNR en RTL. Daarvoor werkte hij in Hilversum voor RTL Nieuws/RTL Z.

“Vervelen doet het nooit”

Zoveel mensen, zoveel verhalen. De 1,4 miljard Chinezen weten je keer op keer te verrassen. Vaak in positieve, soms in negatieve zin. Vervelen doet het in elk geval nooit.“, aldus Den Daas.

“Kennis van China”

Dick Jansen, Chef buitenland van de NOS: “Sjoerd combineert het vermogen om snel te schakelen op verschillende platformen met veel ervaring en kennis van China. Gelet op het belang van China en Azië in de nieuwsvoorziening van de NOS hebben we met hem een prima opvolger van Marieke”.

Samenwerking

Sjoerd zelf ziet uit naar het werken voor de NOS op ‘bureau Peking’ en de samenwerking met NOS-correspondent Garrie van Pinxteren. “Van de kleine, opmerkelijke verhalen in de Chinese binnenlanden tot het grotere politieke machtsspel waarmee de kaarten op het wereldtoneel opnieuw worden geschud: ik zie het als een geweldige uitdaging die verhalen voor de NOS te gaan vertellen.”