SKO: Digitale tv in 84% huishoudens

internettv

84% van de Nederlandse huishoudens is voorzien van digitale televisie op één of meer toestellen. In de tweede helft van 2013 was het percentage digitale ontvangst 83%. 

56% van de huishoudens geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben. Dit percentage is significant toegenomen ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar (53%). 8% van de huishoudens ontvangt TV via Digitenne op één van de toestellen en 6% heeft een schotel. In de tweede helft van vorig jaar waren deze percentages respectievelijk negen en vijf procent. Elf procent van de huishoudens heeft een IPTV aansluiting, glasvezel is in zeven procent van de huishoudens te vinden als bron van digitale ontvangst. Deze percentages zijn vergelijkbaar aan die van de tweede helft van vorig jaar.

 

Dit blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) die door TNS NIPO wordt uitgevoerd in opdracht van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken. In de eerste helft van 2014 werden er 3.019 huishoudens en 2.536 individuen van 13 jaar of ouder ondervraagd.

36% van de huishoudens heeft een harddiskrecorder aangesloten op één of meer toestellen. Dit percentage is vergelijkbaar met het percentage in de tweede helft van 2013. 21% van de Nederlandse huishoudens heeft een harddiskrecorder geïntegreerd in de settop box. 14% heeft een DVD speler met ingebouwde harddiskrecorder, 13% van de huishoudens heeft een DVD-recorder zonder harddisk. In de tweede helft van 2013 was dat het geval in 15% en 13% van de huishoudens. Het percentage huishoudens met een DVD speler is 53%. In de tweede helft van 2013 was dit percentage 57%.

Tablet aanwezig in 49% van de huishoudens
In 92% van de huishoudens is een computer aanwezig. In 91% van de Nederlandse huishoudens is een computer aanwezig die toegang biedt tot internet. Internettoegang via de televisie groeit van 18% naar 22% van de huishoudens. Tablets (zoals bijv. iPad of Android PC tablet) zijn aanwezig in 49% van de huishoudens. In de tweede helft van 2013 was er een tablet aanwezig in 45% van de huishoudens.

Het gehele persbericht vind je hier.