Sky Radio, Classic FM en Radio Veronica op DAB+

skyradioSky Radio, Radio Veronica en Classic FM zijn toegevoegd aan het DAB+-pakket van de landelijke commerciële radiozenders. De drie radiozenders van de Sky Radio Groep zijn vanaf nu te beluisteren via DAB-kanaal 11C in DAB+.

 

De drie radiozenders zijn te ontvangen in een kwaliteit van 64 kbps AAC+. Het pakket van de landelijke commerciële radiozenders op DAB+ bevat naast Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM ook al 538, Radio 10 Gold, BNR Nieuwsradio, Q-Music, Slam!FM, 100% NL en Radio Maria. Ook Sublime FM zal in de komende periode worden toegevoegd aan dit pakket. 

Classic FM terug in de ether
Classic FM is sinds 2003 niet meer via de ether te ontvangen. Bij de veiling van FM-frequenties destijds viel Classic FM buiten de boot. Classic FM maakt via DAB+ gebruik van de restruimte van de landelijke commerciële radiozenders. Deze restruimte biedt de Sky Radio Groep de mogelijkheid om nog een radiozender via DAB te starten.

Testfase
Momenteel wordt het DAB+-pakket door zenderexploitant Broadcast Partners getest en geoptimaliseerd. Vanaf september gaat het DAB+-pakket van de landelijke commerciële radiozenders officieel “on air”. De uitzendingen zijn momenteel al in vrijwel geheel Nederland te ontvangen op kanaal 11C. Hiervoor is wel een speciale DAB/DAB+-radio nodig. De verwachting is dat het aanbod DAB+ radio’s in de komende maanden zal worden uitgebreid. Radiozender 100% NL is onlangs al gestart met het promoten van een 100 %NL-radio die geschikt is voor DAB+.