Songfestival San Remo live te volgen via Internet

In Italië is dinsdagavond de 66e editie van het songfestival van San Remo begonnen. Het festival dat vijf dagen duurt wordt live uitgezonden op Rai 1 en Internet.Normaal gesproken zijn de uitzendingen van Rai 1 via Internet niet buiten Italië te zien, maar alleen via ontvangst van de zender zelf. Voor het songfestival van San Remo wordt een uitzondering gemaakt.

20 deelnemers

Het festival wordt gepresenteerd door Carlo Conti die ook artistiek directeur van het festival is. Gabriel Garko, Virginia Raffaela en de Roemeense actrice/model Madalina Ghenea zijn medepresentatoren. Er zijn 20 deelnemers en 8 nieuwe talenten die meedoen aan het festival. Gedurende het festival maken sterren als Elton John, Laura Pausini, Eros Ramazzotti, Nicole Kidman en Ellie Goulding hun opwachting.

Rai

Opvallend is dat de Italiaanse publieke omroep Rai het festival aanbiedt als Eurovisie-programma, maar alleen Rai 1 (en Rai Italia voor buiten Europa) zenden het festival uit. In Italië zijn ook de commerciële radiostations RTL 102.5 en Radio Italia naast het publieke Rai Radio 2 gelieerd aan het festival.

Songfestival

Het songfestival van San Remo waar louter Italiaans mag worden gezongen, is het populairste Italiaanse muziekevenement en is ouder dan het Eurovisie Songfestival. Nagenoeg alle grote Italiaanse artiesten hebben hier veelal in de beginfase van hun carrieres opgetreden; het festival haalt steevast hoge kijkcijfers. De eerste avond werd dinsdgavond door 12,5 miljoen Italianen bekeken, waarmee Rai 1 vanaf 22:30 uur een marktaandeel van 49,9% behaalde.

De winnaar van het festival is normaal gesproken de Italiaanse inzending van het Eurovisie Songfestival. De avonden beginnen met een voorprogramma om 20:40 uur, het festival zelve begint even na 21 uur. Via de website http://www.sanremo.rai.it is achtergrondinformatie te vinden over het festival.

Het festival zelf is live te volgen via Internet

Tweets:

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.