Sony Pictures Television sinds 21 juli eigenaar Film1

Per 21 juli jl. is Sony Pictures Television eigenaar geworden van abonneezender Film1. De overnameplannen werden op 27 maart jl bekend gemaakt. Liberty Global startte Film1 op 1 februari 2006 toen het de activiteiten van het toenmalige Nederlandse Canal+ overnam. Liberty Global moest de filmzenders verkopen omdat het met de overname van Ziggo op de premiumtelevisiemarkt een te grote marktmacht had verkregen; Liberty Global bezit Sport1 en 50 % van HBO Nederland (joint venture met Time Warner). De Europese Commissie heeft de afgelopen maanden de overnameplannen bestudeerd en goedgekeurd.

Blijft beschikbaar bij alle grote aanbieders

Sony Pictures Television kondigde aan dat Film1 beschikbaar blijft via het gehele netwerk van Ziggo, KPN, M7 Group (Canal Digitaal) en andere distributiepartners. Het filmpakket bestaat thans uit Film1 Premiere, Film1 Action, Film1 Comedy & Kids, Film1 Spotlight en Film1 Sundance. Behoudens Film1 Sundance worden de zenders afhankelijk van de operator in HD aangeboden. Film1 heeft tevens een een on demand aanbod alsmede een aanbod via andere devices (Film1 Go).

Overeenkomsten met grote filmproducenten

Film1 heeft thans overeenkomsten met Dreamworks, 20th Fox, Paramount, MGM, Warner Bros en onafhankelijke filmproducenten. In West-Europa is Sony Pictures Television actief met onder andere AXN, Animax, Sony Entertainment Television en in het Verenigd Koninkrijk ook met merken als True Movies, Sony Movie Channel, More>Movies, Movies4Men en muziekzenders als Flava, Bliss,  StarzTV en ChartShow TV.

Concurreren met HBO Nederland

Met de overname zal de combinatie Sony/Film1 meer concurreren met HBO. Oorspronkelijk had HBO Nederland overeenkomsten voor het uitzenden van films en series uit de Sony-stal die daarmee niet langer bij Film1 te zien waren.