Spaanse voetbalcompetitie blijft te zien bij Sport1

De duels van de Spaanse voetbalcompetitie Liga BBVA blijven ook de komende drie seizoenen te zien op betaalzender Sport1. Sport1 heeft vandaag bekend gemaakt dat de rechten voor de komende drie seizoenen zijn binnengehaald.

Alle duels live via Sport 1 Go

Het gaat om de rechten voor het live en in samenvatting uitzenden van wedstrijden op televisie en internet. Per speelronde zendt Sport1 zes duels rechtstreeks uit op een van de Sport1-kanalen. Via de Internetdienst Sport1 Go zijn alle duels van de speelronde live te zien.

“Topvoetbal op allerhoogste niveau”

De Spaanse competitie wordt naast de uitzendingen rondom de UEFA Champions League het meest gewaardeerd door onze abonnees. Het spreekt voor zich dat ik dan ook zeer content ben met het feit dat we wekelijks de wedstrijden van Real Madrid en Barcelona kunnen blijven uitzenden’, aldus Will Moerer, de Vice-President van Sport1. ‘In de wetenschap dat we vorig jaar ook de rechten van de UEFA Champions League met drie jaar hebben verlengd, we ook nog de rechten bezitten van de EK-kwalificatieduels en van diverse andere Europese competities, zijn onze abonnees verzekerd van nog jarenlang topvoetbal op het allerhoogste niveau’, besluit Moerer.

Championship voetbal

Naast bovengenoemde competities heeft Sport1 voor komend seizoen ook Engels voetbal uit het Championship (de op één-na-hoogste divisie in het Engelse voetba) toegevoegd aan het voetbalpakket en is de strijd om de Engelse League Cup komend seizoen eveneens bij Sport1 te zien. Wel verliest Sport1 het voetbal van de Italiaanse en Franse competitie. Deze competities zijn voortaan bij Eurosport te zien.