Sparql stopt met aanbieden televisiediensten

Televisieprovider Sparql stopt per 4 september 2018 met het verkopen van abonnementen. Sparql begon vier jaar geleden aan haar “missie” om het verschil te maken in een tv-landschap dat werd beheerst door grote spelers als KPN en Ziggo.

Klanten van de provider kunnen televisie blijven kijken via Canal Digitaal en zullen begin november worden gemigreerd. Sparql bood haar diensten aan via onder andere internetprovider Tweak.

“Het verschil maken”

De tv-provider begon in 2014 vanuit het niets met een aantrekkelijk aanbod met abonnementen vanaf €14,95 per maand. De troefkaart was dat premiumzender HBO standaard onderdeel uitmaakte van het basispakket. Ook gebruikte de aanbieder moderne apparatuur en was het direct verkrijgbaar in heel Nederland, via meerdere dealers.

“Mooi plannen”

Randal Peelen, Commercieel Directeur van de aanbieder; “We hadden mooie plannen. Klanten zouden alleen betalen voor de zenders die ze kijken en een keur aan dealers zou onafhankelijke televisie op vele netwerken mogelijk maken. Helaas bleef het bij deze ambitie. Omdat wij niet de inkoopkracht hebben van partijen als KPN en Ziggo kunnen wij zenders niet tegen een concurrerende prijs aanbieden. En nu HBO alleen nog maar bij Ziggo te kijken is kunnen wij ook geen exclusieve programma’s meer bieden.”

Canal Digitaal

Alle abonnementen van Sparql worden overgenomen door Canal Digitaal televisie via internet. Klanten krijgen daarom bericht van hun internetprovider met uitleg over de manier waarop hun abonnement zal veranderen. “In de meeste gevallen daalt het tarief of neemt de hoeveelheid zenders of mogelijkheden toe.“, aldus de aanbieder

Sociale media:

https://twitter.com/SparqlTV/status/1036927569529065473