Speciale programma’s op NPO Cultura

De digitale themazender NPO Cultura biedt de komende periode veel speciale programma’s met onder andere aandacht voor de Uitmarkt en het Festival Oude Muziek.

Louis Ferron 2005-2015

Op 26 augustus 2005 overleed de ondergewaardeerde Nederlandse dichter en schrijver Louis Ferron in zijn woonplaats Haarlem. NPO Cultura dook de archieven in en gedenkt Ferron exact tien jaar later met een viertal items. Vanavond vanaf 19.10 uur.

Uitmarkt 2015

NPO Cultura doet dit jaar wederom live verslag van de Uitmarkt in Amsterdam. Van pop tot klassiek en van cabaret tot dans, alles komt aan bod. De presentatie ligt in handen van Winfried Baijens en Floris Kortie. Vier de Uitmarkt live mee op zaterdag 29 en zondag 30 augustus vanaf 14.30 uur tot laat in de avond. Op zaterdag 29 augustus een vooruitblik naar het culturele seizoen in een live talkshow, gepresenteerd door Winfried Baijens. Hierin aandacht voor theater, film, literatuur, dans en muziek en meer! Te gast zijn onder anderen Boris van der Ham, die als juryvoorzitter van het Theater Festival het nieuwe theaterseizoen doorneemt. Danser Bastiaan Stoop van Het Nationale Ballet praat de kijker bij over het dansseizoen en literair specialist Kenneth van Zijl blikt vooruit op het literaire seizoen.

Festival Oude Muziek 2015

Geniet van maandag 31 augustus t/m vrijdag 4 september op NPO Cultura van het Festival Oude Muziek vanuit Utrecht. Het thema van het festival is dit jaar England, my England en het programma richt zich dus vooral op muziek van Engelse componisten. Op NPO Cultura is er elke avond een concert te zien vanaf de festivallocatie Tivoli Vredenburg, aangevuld met concerten uit de archieven: uiteraard allemaal met een Engels tintje.

50 jaar Cameretten

Het cabaretfestival Cameretten begon in 1966 als een gezellige activiteit van een Delftse studentenvereniging, maar groeide in 50 jaar uit tot de bekendste kweekvijver voor jonge cabaretiers. Het festival bracht artiesten als Neerlands Hoop, Hans Teeuwen en Brigitte Kaandorp voort. De Nederlandse comedy- en cabaretwereld wordt steeds meer verrijkt met artiesten die oorspronkelijk niet uit Nederland komen. NPO Cultura haalt de serie Grimassen (NTR, 2013) uit de kast, waarin Nederlandse cabaretiers met buitenlandse wortels, veelal bekend geworden dankzij Cameretten, worden geportretteerd. Zaterdag 5 september vanaf 20.30 uur.

Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival toont van 3 t/m 13 september de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen. NPO Cultura staat van zondag 6 t/m vrijdag 11 september in het teken van acteurs en actrices die genomineerd zijn voor de belangrijkste toneelprijzen.

NPO Cultura

NPO Cultura is te ontvangen via vrijwel alle digitale televisiepakketten in Nederland en via Internet: http://www.npo.nl/live/npo-cultura

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.