Speciale programmering Classic FM op 4 en 5 mei

microfoonClassic FM past haar programmering op 4 en 5 mei aan om stil te staan bij Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Bovendien zijn er van diverse artiesten van het 5 mei-concert, waaronder Herman van Veen, favoriete muziekstukken voor deze memorabele dagen te horen.

Vandaag is op Classic FM gedurende de dag vooral ingetogen muziek te beluisteren. Er is ondermeer een selectie van de favoriete muziekstukken voor deze herdenkingsdag te horen van artiesten Vvan het 5 mei-concert. Zanger Herman van Veen koos voor Salve Regina van Pergolesi en NJO hoboïst Arthur Klaassens voor het derde deel van Mozarts Gran Partita. Om 20.00 uur wordt er twee minuten stilte gehouden en rond die tijd worden er stemmige muziekstukken gespeeld.

Morgen, 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd met feestelijke muziek. Zo is op aanvraag van NJO dirigent Clark Rundell de finale van Stravinsky’s Vuurvogel te horen. Ook zijn er stukken te beluisteren van het 5 mei-concert, zoals de Dans van de Ridders uit Romeo en Julia van Prokofjev.