Sport1 hoofdsponsor Oranje-basketballers

sport1Sport1, de Nederlandse Basketball Bond en de Federatie Eredivisie Basketball zijn een tweejarige sponsorovereenkomst aangegaan. Hiermee zorgt de zender ervoor dat de Oranje-mannen op het internationale podium actief blijven.

 

Sport1 zal niet alleen als nieuwe shirtsponsor van het Nederlands mannenteam optreden, maar ook de interlandwedstrijden live gaan uitzenden. ‘Sport1 zendt al jaren de NBA uit en sinds dit seizoen is ook de Euroleague basketbal elke donderdag live bij ons te volgen’, aldus Will Moerer, Vice-President Sport1/Film1. ‘Alhoewel dit internationaal topbasketbal betreft, dragen we ook het Nederlands basketbal een zeer warm hart toe. Met Sport1 als sponsor kan het Nederlandse basketbal weer vooruitkijken en wordt voorkomen dat we straks geen nationaal team meer kunnen laten deelnemen aan internationale wedstrijden’, besluit Moerer

Francisca Ravestein, voorzitter van de NBB: ‘Het is mooi dat dankzij Sport1 het Nederlands mannenteam de komende twee jaar toch kwalificatiewedstrijden voor het EK 2015 kan gaan spelen. We zijn hierdoor in de gelegenheid verder te bouwen aan de toekomst van het nationale mannenbasketbal .’ ‘Wij zijn zeer blij met de overeenkomst. We zijn ervan overtuigd dat de overeenkomst met Sport1 het mogelijk maakt om meer partners te verbinden aan de Dutch Basketball League en het nationaal team’, aldus Jeroen van Veen, bestuurslid commerciële zaken van de FEB.