Sport1 lanceert Sport1 Racing als nieuw kanaal

sport1Betaalzender Sport1 lanceert op vrijdag 1 mei 2015 het nieuwe kanaal Sport1 Racing. Op dit nieuwe 24 uur per dag en zeven dagen in de week-kanaal besteden we dit raceseizoen ruim 600 uur live aandacht aan de vele verschillende autosport-disciplines.

Sport 1 Racing vervangt Sport 1 Tennis.

Freeview bij Ziggo
Om de autosportliefhebbers kennis te laten maken met dit nieuwe kanaal, maken we Sport1 Racing van vrijdag 8 tot en met zondag 10 mei gratis beschikbaar voor abonnees met een digitaal pakket van Ziggo. Bovendien is ook het kanaal Sport1 Select voor Ziggo-kijkers dat weekend gratis te zien. Op dit kanaal zie je de Formule 1 Grand Prix van Spanje live. Dat geldt eveneens voor de duels Real Madrid-Valencia en Bayern München-FC Augsburg. Dit alles is te volgen via Ziggo-kanalen 401 (Sport1 Select), 404 (Sport1 Racing) en 999.

Naast alle F1-races, de GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees Formule 3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship (WRX) live met Nederlands commentaar te zien. Vice-President Will Moerer van Sport1: ‘Doordat we op het gebied van autosport meer rechten hebben bemachtigd, kunnen we deze sport op een apart kanaal uitzenden. Met de formule van ’24 uur per dag en zeven dagen in de week’ denk ik dat we een nog grotere groep autosportliefhebbers kunnen bereiken. Bovendien draagt een themazender bij aan de herkenbaarheid en wordt het voor onze abonnees nog duidelijker waar ze hun favoriete sport kunnen vinden’, aldus Moerer.

Sport 1 Tennis
Met de komst van Sport 1 Racing houdt de zender Sport 1 Tennis op te bestaan. Met ingang van 1 mei zullen de kanalen van Sport 1 door het leven gaan als: Sport1 Select, Sport1 Voetbal, Sport1 Golf, Sport1 Racing, Sport1 Extra 1 en Sport1 Extra 2.