Staatsgreep in Turkije: TRT in handen militairen

In Turkije zou een staatsgreep gaande zijn waarbij een deel van het leger betrokken zou zijn. De Turkse staatsomroep zou inmiddels bezet zijn door het leger.

Veel onduidelijkheid

Momenteel is er nog veel onduidelijk wat er gaan is in Turkije. Getuigen melden straaljagers die laag overvliegen over grote steden en geweerschoten. Het Turkse leger zegt dat zij de macht heeft overgenomen, maar het is niet duidelijk of het om het gehele Turkse leger. Ook zouden vliegvelden bezet zijn door het Turkse leger. Vliegtuigen onderweg naar Turkije zouden inmiddels rechtsomkeer hebben gemaakt. De Turkse president Erdoğan is niet in Turkije, hij is op een bespreking in Mongolië.

TRT

De Turkse staatstelevisie laat geen beelden zien van de machtsgreep door het leger. Commerciële nieuwszenders laten wel live beelden zien van de situatie op de straten in onder andere Istanbul en Ankara. Sociale media als Facebook en Twitter zijn beperkt bereikbaar in Turkije. TRT is in handen gevallen van de coupplegers. Er is kort na 23.00 uur een verklaring voorgelezen en daarna gingen een aantal van de TRT-zenders op zwart.

RTL Z en NOS met extra uitzendingen

Nieuwszender RTL Z komt met extra nieuwsuitzendingen om 22.30 en 23.00 uur. Daarnaast houdt RTL Nieuws een liveblog bij op haar website. De NOS brengt om 22.55 uur een extra uitzendingen van het NOS Journaal en houdt op haar website ook een liveblog bij. Ook op NPO Radio 1 is er een aangepaste programmering. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, kabel, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Twitter

https://twitter.com/buddendorf/status/754057138486534144

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.