Stembus Gouden RadioRing 2016 geopend

Er kan vanaf nu gestemd worden op de Gouden RadioRing voor beste radioprogramma. De stembus hiervoor is zojuist geopend.

Stemsite

In het AVROTROS-programma Aan De Slag op NPO Radio 2 werd zojuist de stemsite geopend. De luisteraar heeft vervolgens tot 15 december de tijd om te laten weten wie de Ring moet winnen. Tijdens de 11e editie van het RadioGala, op donderdag 19 januari 2017 in Theater Gooiland in Hilversum, worden de prijzen vervolgens uitgereikt. De presentatie van het gala is in handen van AVROTROS-dj Jan Willem Roodbeen.

Longlist

Dit keer is voor het eerst een uitgebreide longlist samengesteld waarop het publiek kan stemmen. Hierop staan niet alleen radioprogramma’s, maar ook evenementen en kortdurende radioshows zoals de Top 1000 Aller Tijden, Serious Request, 538 Hotel en Top 2000. De longlist voor de drie publieksprijzen wordt samengesteld in samenspraak met programmamakers van diverse radiozenders, zodat deze een juiste afspiegeling is van de Nederlandse radiomarkt. De stemlijst voor de RadioRing groeit hiermee tot 120 titels.

Sterren

Voor de Zilveren RadioSter Man en Zilveren RadioSter Vrouw blijven er 30 kanshebbers op de longlist staan. Naast de publieksprijzen worden ook de Marconi Awards, de prijzen van de vakjury, uitgereikt in de categorieën aanstormend talent, beste zender, impact en oeuvre.

Aanstormend talent

Al eerder is bekendgemaakt wie de genomineerden zijn in de categorie ‘Aanstormend Talent’ (in alfabetische volgorde): Eva Cleven (NPO FunX / VPRO),Rob Janssen (NPO 3FM / KX Radio / AVROTROS), Bas Menting (Radio 538) en Jordi Warners (SLAM!).

In de categorie ‘Beste Zender’ zijn de drie finalisten (in alfabetische volgorde) 100%NL, NPO Radio 2 en Radio 538.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.