Top 2000

Stembus voor NPO Radio 2 Top 2000 editie 2018 is geopend

Vandaag is de stembus voor de Top 2000 van NPO Radio 2 geopend. De stemweek duurt tot en met 7 december aanstaande. Stemmen kan onder andere via de website van NPO Radio 2.

Startschot

Zojuist is in het programma ‘Spijkers met Koppen’ het startsein gegeven voor de stemweek van de Top 2000 van NPO Radio 2. Er kan tot en met 7 december gestemd worden. Na het sluiten van de stembussen op 7 december om 19.00 uur wordt de Top 10 van de Top 2000 bekendgemaakt. De volledige ‘lijst der lijsten’ van 2018 wordt op 19 december onthuld.

Nieuwe stemtool

Er wordt volgens de radiozender dit jaar gebruik gemaakt van een nieuwe stemtool. “Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, vind je in de Top 2000-stemtool een keuzelijst met duizenden nummers. Staat jouw favoriet niet in de keuzelijst? Geen nood, want je kunt vrije keuzes toevoegen aan de lijst. Er moeten minimaal vijf nummers op je stemformulier staan en er mogen er maximaal 35 op.”, aldus de radiozender.

Stemweek

De hele week staat NPO Radio 2 in het teken van de stemweek. Wouter en Frank zijn de hele week te horen vanuit de Top 2000 Stembus met bijdrages in de programma’s op NPO Radio 2.  Ook hoor je de twee elke werkdag tussen 18:00 en 20:00 uur in Wout2Day. De ochtendshow komt ook tijdens de stemweek vanuit de Top 2000 Stembus.

Stembus

Spijkers met Koppen in Utrecht was de eerste halte van de Top 2000 Stembus, die een week lang kriskras door het land rijdt om stemmen en stemadviezen op te halen. Vandaag gaat de bus verder naar Emmen, morgen staat Schagen op de agenda en maandag Scheveningen. Andere stopplaatsen zijn onder meer Leiden, Maastricht, Raalte en Breda. De hele route is hier te vinden.

Uitzending

De lijst zelf is vanaf 25 december weer te volgen via radio, televisie, Internet en natuurlijk live in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid te Hilversum.

Video:

Uitleg nieuwe stemtool

https://www.youtube.com/watch?v=SLQDKuht6bc

Sociale media: