Stembus voor Snob 2000 weer geopend, lijst te horen op Pinguin Radio

Het is weer mogelijk om te stemmen op je favoriete nummers op die andere ‘Top 2000’ de Snob 2000. De lijst zal in zijn geheel te horen zijn op Pinguin Radio.

De Snob 2000

De Snob 2000 is de lijst met de meest ondergewaardeerde liedjes. De lijst is samengesteld op basis van nummers die de Top 2000 van de publieke radiozender NPO Radio 2 niet halen. De Snob 2000 is een initiatief van de website ondergewaardeerdeliedjes.nl. De afgelopen jaren zijn al 250 nummers van de Snob 2000 “geadopteerd” door de Top 2000.

Stemmen

Via de website snob2000.nl kan er gestemd worden. Dit jaar kan je kiezen uit ruim 7.000 liedjes. “Wil je liever bladeren door je favoriete genres of decennium, dan kan dat hier ook. Nieuw dit jaar zijn de genres Krautrock en Kerstplaten“, aldus de de website ondergewaardeerdeliedjes.nl. Stemmen kan tot 1 december.

Nieuwe nummer 1

Vorig jaar was de hoogste notering in de lijst voor Arriving Somewhere But Not Here van Porcupine Tree. Dit nummer zal dit jaar in ieder geval niet de hoogste notering hebben. “Liedjes die de toppositie van de Snob 2000 behalen zijn het jaar erop niet meer herkiesbaar. Daarom vind je Arriving Somewhere But Not Here van Porcupine Tree, Exit Music (For a Film) van Radiohead en Rebellion van Arcade Fire niet meer terug in onze keuzelijst“, aldus ondergewaardeerdeliedjes.nl

Pinguin Radio

De complete lijst wordt uitgezonden door Pinguin Radio van 18 tot en met 31 december, met Arjan Snijders, René Kint en DJ Ratz. Daarnaast zal de lijst worden aangeboden als playlist op Spotify. Pinguin Radio is te beluisteren via Internet.

Sociale media: