Stembus voor Winterse 50 is weer geopend

De stembus voor de verkiezing van de populairste kersthits in de ‘Winterse 50’ is sinds deze week weer geopend.

Stemmen

Stemmen kan tot en met zondag op de website van de winterse50. De vijftiende editie van de Winterse 50 is rond Kerst te horen bij ruim 150 radiozenders in Nederland en België. Naast de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial.

Populaire kersthits

In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. “De strijd om de nummer 1 is in het voordeel van Wham, hun evergreen Last Christmas stond 11 van de 14 voorgaande edities op de hoogste plek”, zo vertelt Martijn de Lange. Hij startte in 2002 met de winterhitlijst bij TV Enschede FM, waarna steeds meer omroepen mee gingen doen.

Andere nummers die altijd bovenin staan zijn ook klassiekers; Do they know it’s Christmas van Band Aid, Driving home for Christmas van Chris Rea en All I want for Christmas is You van Mariah Carey. “En vergeet ook Youp van ’t Hek niet, zijn Flappie staat ook elk jaar hoog in de top 10.”

Golden-oldies

In de Winterse 50 staan golden-oldies als White Christmas van Bing Crosby en The most Wonderful Time of the Year van Andy Williams tot recente hits, zoals Being Alone at Christmas van Miss Montreal en Christmas Lights van Coldplay.

Ook staan er platen in die niet over kerst gaan, maar wel winters aandoen. De Lange: “In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor nieuwe hits. Het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen. De meeste stemmen tellen en dat levert elk jaar weer een gevarieerde lijst op.”, aldus de Lange.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.