Stemperiode voor NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst van start

Vrijdag opende NPO-voorzitter Shula Rijxman de stemperiode van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst. De stemperiode duurt tot en met vrijdag 30 september.

300 klassieke muziekstukken

Op NPO Radio 4 en de website van de radiozender gaat de zender op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die luisteraars het meest ontroeren, inspireren of energie geven in het dagelijks leven.

Rijxman

NPO-voorzitter Shula Rijxman opende vrijdag de stemperiode op de klassieke radiozender. Bij NPO Radio 4-presentatoren Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp in de uitzending sprak ze over het belang van kunst en cultuur bij de publieke omroep: “Kunst en cultuur bevorderen sociale cohesie. Het moedigt mensen aan om ook over maatschappelijke problemen en oplossingen na te denken. Juist in deze tijd ondersteunen kunst en cultuur de fundamenten van onze samenleving. Daarnaast kan kunst verschillende generaties, culturen en klassen verbinden in een gemeenschappelijke ervaring. Precies waar ook de publieke omroep zo goed toe in staat is.”

Stemmen

Tot en met 30 september stemt Nederland via radio4.nl/hartenziel aan de hand van een inspiratielijst op hun favoriete muziekstukken. Al deze stukken vormen gebundeld de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst, uitgezonden van 10 tot en met 14 oktober tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Met deze lijst gaat de klassieke radiozender samen met luisteraars op zoek naar de kracht van klassieke muziek in het alledaagse leven.

Festival

De radiozender sluit de uitzendweek feestelijk af met het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg: een locatie-uitzending met veel live muziek, musici, luisteraars, een lunchconcert met het Radio Filharmonisch Orkest en vele activiteiten voor jong en oud. De finale van de dag is het Hart & Ziel Concert om 20.15 uur in de Hertz-zaal, met het Nederlands Blazers Ensemble en diverse solisten.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.