Top 2000

Stemweek NPO Radio 2 Top 2000 op 25 november van start

Vanaf vrijdag 25 november is de stembus voor de NPO Radio 2 Top 2000 weer geopend. De stemweek duurt tot en met vrijdag 2 december.

Gemeente gezocht

De radiozender is nog wel op zoek naar een locatie om de stemweek feestelijk af te trappen op vrijdag 25 november. “Daarom rijden wij met de speciale Top 2000 Stembus en onze ochtend-dj Gerard Ekdom naar het mooiste dorp of de meest gezellige stad van Nederland.”, aldus de radiozender. Stemmen kan via de website van NPO Radio 2.

Finaledag

Op de stemfinaledag  (2 december) schuiven de hele dag bekende Nederlanders aan in de studio in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid. De top drie wordt ’s avonds bekend gemaakt.

Start Eerste Kerstdag

De start van de NPO Radio 2 Top 2000 is op 25 december om 09.00 uur. Na 159 uur muziek en verhalen eindigt de Top 2000 net voor de jaarwisseling met de nummer 1. Het publiek bepaalt van vrijdag 25 november tot en met vrijdag 2 december welke 2000 platen in de lijst der lijsten terechtkomen.

Kijken

Op 25 november testen Matthijs van Nieuwkerk en popprofessor Leo Blokhuis de kennis van bekende Nederlanders over de lijst in de Top 2000 Quiz. De drie teams bestaan uit: Jett Rebel en Birgit Schuurman, de sporters Pieter van den Hoogenband en Mark Tuitert, en NPO Radio 2 dj Evelien de Bruijn en muzikant Lucas Hamming.

Untold Stories

Dit jaar vieren de makers de 15e editie van de Top 2000 A Gogo door hun archieven open te gooien. In het maken van de reportages over het verhaal achter een hit, blijft altijd veel restmateriaal over. Deze schat aan niet eerder vertoond materiaal is vanaf 26 november te zien in de vierdelige serie ‘The Untold Stories’ waarin Leo Blokhuis commentaar geeft bij niet eerder vertelde verhalen.

Best of

Het beste uit de lijst is eerste kerstdag te zien in Best of Top 2000. Alle programma’s rond de lijst met de 2000 beste platen zijn op NPO 3 te zien.

Tweets:

Eén reactie

  1. Heb er nu al zin an ! Heerlijk tot diep in de nacht, met de tv cultura aan, kijken. Rage against the machine – killing in the name of !

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.