Stemweek voor NPO Soul & Jazz-lijst van start op NPO Radio 2

Zaterdagavond zijn de stembussen geopend voor het stemmen voor de NPO Soul & Jazz Lijst van NPO Radio 2. De stembussen zijn nog geopend tot aanstaande vrijdag, 26 mei.

Nieuwe naam voor ‘De Zwarte Lijst’

De NPO Soul & Jazz lijst wordt uitgezonden in het weekeinde van 27 en 28 mei op NPO Radio 2 en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz. De lijst met de beste jazz, funk, disco, latin, reggae en soul-platen stond tot op heden bekend als ‘De Zwarte Lijst’.

Volgens een woordvoerder van de NPO past de naam Soul & Jazz-lijst beter bij het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz. “Met de Zwarte Pietendiscussie heeft de naamsverandering niets te maken”, aldus de woordvoerder eerder tegenover De Telegraaf.

Stemmen

Stemmen op de lijst kan via de website van NPO Radio 2. De stembussen zijn geopend tot aanstaande vrijdag, 26 mei, 12.00 uur. De lijst wordt in het weekend van 27 en 28 mei van zaterdagochtend 06.00 uur tot en met zondagavond 24.00 uur uitgezonden op NPO Radio 2 en op het digitale themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Top 3

Vrijdag 26 mei tussen 19.00 en 20.00 uur maakt Gijs Staverman de top drie van de lijst met de beste soul en jazzplaten bekend. Wordt het weer ‘(Sittin’ On) The Dock Of The Bay’ van Otis Redding, die vorig jaar op nummer 1 stond? Vanaf vrijdagavond 26 mei 20.00 uur staat de volledige lijst op de website van NPO Radio 2.