Stemweek voor Winterse 50 editie 2015 begonnen

Deze week kan er worden gestemd voor de Winterse 50 2015, de jaarlijkse hitlijst met de meest populaire kersthits ooit. Stemmen kan tot en met zondag op de website www.winterse50.nl. Wie op deze site een persoonlijke top 5 invult van kersthits, maakt daarmee ook kans op een vakantie in een luxe villa in Tsjechië voor 16 personen. De veertiende editie van de Winterse 50 is rond Kerst te horen bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. Naast de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl.

Winterse 50

In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. Van het oeroude White Christmas van Bing Crosby tot recenter werk, zoals Being alone at Christmas van Miss Montreal. Ook staan er platen in die niet over Kerst gaan, maar wel winters aandoen.

“Ik verwacht dat Imagine van John Lennon veel extra stemmen krijgt”, vertelt Martijn de Lange. Hij startte in 2002 met de hitlijst bij lokale omroep TV Enschede FM, waarna steeds meer omroepen zich aansloten bij de actie. “Vorig jaar stond Imagine op een bescheiden 34ste plaats, maar het nummer werd veel gedraaid na de aanslagen in Parijs en staat dit jaar ook op nummer 1 in de Top 2000 van Radio 2.”

Last Christmas

In de lijst van vorig jaar stond Wham! op een met de kerst-evergreen Last Christmas, Mariah Carey was de nummer twee met All I want for Christmas is You en Band Aid stond op drie met Do they know it’s Christmas? “

Tweets

https://twitter.com/CompleetFM/status/673796413277544448

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.