Stichting BREIN boekt succes tegen verspreiding illegale content

Stichting BREIN heeft deze week succes geboekt tegen het verspreiden van illegale content via het Internet. Het bedrijf liet onder andere diverse Facebook-groepen sluiten en haalde een website met torrents uit de lucht.

Moviestreamer

Ook heeft Stichting BREIN het bedrijf Moviestreamer aangepakt. “Moviestreamer verkocht een link naar illegale content. Dan ben je verplicht te checken of die content wel legaal op internet staat“, zegt directeur van BREIN Tim Kuik. “Je kunt niet beweren dat je niets met de content te maken hebt als je een link naar die content verkoopt.

Het bedrijf Moviestreamer moet nu op straffe van 5.000 euro per dag de verkoop van illegale IPTV pakketten en software die op mediaspelers geïnstalleerd kan worden en naar illegale bronnen linkt stoppen. Met het pakket werden door middel van links onder meer TV-kanalen voor films, series en sport ontsloten zonder toestemming van de rechthebbenden en zenders. Daarnaast bevatte de pakketten ook honderden links naar films en series.

alles-gratis.biz

BREIN heeft ook de website alles-gratis.biz het zwijgen opgelegd. Volgens de stichting waren er op de website illegale torrents te vinden naar tv-series, films en e-books. De website zou ongeveer 10.000 leden hebben. De website is inmiddels gesloten en de beheerder beboet.

Facebook

Op verzoek van BREIN heeft Facebook 17 groepen afgesloten waarvan de leden mp3’s, albums, orkestbanden en MIDI-files deelden zonder toestemming van rechthebbenden. Vier van de groepen hadden meer dan 700 leden, bij de anderen varieerde het ledental tussen de 100 en 500.

Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland

Stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) is een private Nederlandse organisatie die zich inzet tegen inbreuken op intellectuele eigendomsrechten van auteurs, uitvoerende kunstenaars, uitgevers, producenten en distributeurs van muziek, film, video en software.