Stichting Omroep Rijswijk bestaat 30 jaar

Eind oktober vierde Stichting Omroep Rijswijk haar 30-jarig bestaan. Op 25 oktober 1986 besloten een aantal inwoners van Rijswijk dat de gemeente in Zuid-Holland een eigen lokale omroep moest hebben.

Hoogte- en dieptepunten

Mannen van het eerste uur waren Gert van Dam, Jan Brandsen, Dick Jense en ook René van Hemert, nu wethouder, toen programmaleider. In die jaren heeft de omroep veel hoogtepunten gekend, maar is ook door diepe dalen gegaan. Regelmatig balancerend langs de rand van de afgrond.

Fraude

Door frauduleus handelen van een penningmeester stond de omroep er eind 2014 financieel zeer slecht voor. Inmiddels is de omroep een nieuwe weg ingeslagen en staat er een financieel gezonde lokale omroep. Als het aan de gemeenteraad van Rijswijk ligt zal Stichting Omroep Rijswijk ook voor de komende jaren de gemachtigde lokale omroep voor de gemeente zijn.

Pijnacker-Nootdorp

Stichting Omroep Rijswijk werkt sinds een aantal jaar intensief samen met Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp. Op de radio brengen de beide lokale omroepen het programma Feel Good Radio. Op televisie zijn de omroepen actief met Feel Good TV en via Internet brengen de beide omroepen websites met actueel nieuws onder de naam Rijswijk.tv en Pijnacker-nootdorp.tv. “De kracht van deze samenwerking zit in de lokale ontkoppeling van de nieuwsbulletins. Ieder dorp krijgt zijn eigen lokale nieuws.”,aldus de omroep.

Zelfstandig

Als het aan de gemeenteraad van Rijswijk ligt blijft Stichting Omroep Rijswijk een zelfstandige lokale omroep. Het vormen van één streekomroep met omroepen uit nabij gelegen gemeenten heeft niet de voorkeur van de gemeenteraad. Achter de schermen samenwerken op gebied van organisatie en techniek, zoals Rijswijk dat nu doet met Pijnacker-Nootdorp, vinden ze prima.

Groei

Maar het uitgangspunt moet het lokale nieuws blijven. Met name door de sterke positie met digitale media is sprake van een groeiend draagvlak in de Rijswijkse samenleving. In de laatste forumvergadering werd door verschillende partijen trots gesproken over de groei van de lokale omroep in het afgelopen jaar. Ook zien ze de groei voortzetten en dat biedt veel mogelijkheden voor de toekomst.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.