Stichting Omroep Rijswijk blijft aangewezen omroep in Rijswijk

De Stichting Omroep Rijswijk blijft aangewezen als lokale omroep in de gemeente Rijswijk ondanks berichten in de media dat de procedure rond het toekennen opnieuw zal moeten worden uitgevoerd.

Stichting Omroep Rijswijk

De Stichting Omroep Rijswijk werd in december door de gemeenteraad van Rijswijk aangewezen om ook de komende vijf jaar op te treden als lokale omroep voor de Zuid-Hollandse gemeente. Deze week werd bekend dat in Leidschendam-Voorburg bij het samenstellen van het Programma Beleidbepalend orgaan (PBO) door de Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg er fouten zijn gemaakt. Hierdoor is Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg door het college niet-representatief verklaard.

Volgens het college heeft de stichting mensen en organisaties als lid van het Programma
Beleidbepalend orgaan (PBO) opgevoerd die hiervan geen weet hadden. Joey Koeijvoets van de stichting gaf toen inderdaad aan dat er niet zorgvuldig is gehandeld. Joey Koeijvoets is ook de drijvende kracht achter de Stichting Omroep Rijswijk.

Andere stichting

Aangezien de aanvraag in Leidschendam-Voorburg is uitgevoerd door een andere stichting dan de Stichting Omroep Rijswijk is de toekennen van de zendvergunning aan de stichting niet in het geding. De lokale partij ‘Beter voor Rijswijk’ bevestigt deze berichten. “Het PBO in Rijswijk bestaat al enkele jaren en is 100% op orde. Feitelijk is bij het samenstellen van het PBO in september voor Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg voorbij gegaan aan zorgvuldigheid. Ze hebben door de korte tijd die ze hadden voor de aanvraag verzuimd de mensen schriftelijk te bevestigen met details. Hier is het misgegaan. Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg heeft de aanvraag bij het Commissariaat voor de Media direct teruggetrokken toen ze zich realiseerden dat de aanvraag niet volledig was. Daarmee is het boek gesloten.“, aldus de politieke partij op haar Facebook-pagina.

Wassenaar

In Wassenaar, waar naast de huidige Wassenaar lokale omroep, Midvliet FM/TV, de Stichting Omroep Wassenaar ook in de race is voor de zendmachtiging is de besluitvorming rond de nieuwe lokale omroep een maand uitgesteld. Hier zal de gemeenteraad in februari besluiten wie zich de komende vijf jaar de lokale omroep van Wassenaar mag noemen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.