Stichting Omroep Rijswijk tevreden over samenwerking Feel Good Radio / TV

De Stichting Omroep Rijswijk, de stichting achter de lokale omroep van Rijswijk, is tevreden over de samenwerking met Feel Good Radio/Feel Good TV.

Feel Good Radio/TV

In april van dit jaar werd bekend dat er een samenwerking kwam tussen de Stichting Omroep Rijswijk en de lokale omroep van de buurgemeente Pijnacker-Nootdorp: Feel Good Radio/TV. Sinds eind juni maakt de Stichting Omroep Rijswijk deel uit van de streekomroep Feel Good Radio/TV en ging toen verder onder de naam Feel Good Radio/TV Rijswijk. De Stichting Omroep Rijswijk benadrukt dat ondanks de samenwerking met de streekomroep Feel Good Radio/TV de nieuwsvoorziening op Feel Good Radio/TV Rijswijk onafhankelijk en speciaal gericht is op Rijswijk.

Kwaliteitsimpuls

“De afgelopen maanden is er een kwaliteitsimpuls gegeven aan de uitzendingen van de lokale omroep in Rijswijk. Door het structureren en naar een hoger plan trekken van de radioprogrammering zijn de uitzendingen in populariteit gestegen. Behouden zijn vele vertrouwde programma’s van radioicoon/veteraan Bob van Huet en de lokale artiestenparade met de Nederlandstalige Top 15, samengesteld door Rijswijkers. Uniek in Nederland is het enige culturele programma voor Rijswijkse luisteraars met Indonesische roots. Daarnaast kan de Rijswijker op werkdagen zijn verzoekplaten aanvragen tussen 12:00 en 15:00.”, aldus de Stichting in een persbericht.

Uitbreiding programmering

Er staan ook nieuwe programma’s in de planning bij de lokale omroep van Rijswijk: Binnenkort start het het programma Rijswijk Politiek, waarin het college van B&W en de leden van de gemeenteraad geportretteerd gaan worden voor de uitzendingen op radio en TV. Daarnaast zal na het zomerreces ook de raadsvergadering via het digitale televisiekanaal van Feel Good TV  Rijswijk te zien zijn zodat iedere Rijswijker deelgenoot kan zijn van de vergaderingen via de normale kabelaansluiting.

Nieuwsplatform

Ook de nieuwsvoorziening van de lokale omroep is uitgebreid via de nieuwe website Feelgoodrijswijk.nl. “Via Facebook worden de berichten van de omroep per week ruim 25.000 keer bekeken. Via de website feelgoodrijswijk.nl staat de teller op ruim 10.000 bezoekers per maand.”, aldus de Stichting Omroep Rijswijk in het persbericht.  Omroep Rijswijk zegt met de vernieuwde website per maand 16,5 procent van de inwoners van Rijswijk te bereiken en via Facebook wekelijks ongeveer 11,5 procent.

“Dit is voor lokale begrippen echt enorm en is ons inziens te koppelen aan de zichtbaarheid van de omroep en de vele nieuwsberichten die we brengen via ons nieuwsplatform, radionieuws en kabelkrant. Deze getallen kennen een stijgende lijn. Ook de volgers op Facebook zijn in de afgelopen periode significant gegroeid. “,  aldus Joey Koeijvoets van Stichting Omroep Rijswijk.

Landelijke media

“Ook de landelijke media heeft de weg naar de omroep gevonden. Een mooi voorbeeld van de nu ook landelijke bekendheid van de omroep blijkt uit het feit dat media, zoals de grootste nieuwssite van Nederland, Nu.nl en SBS6 de redactie van de omroep hebben benaderd voor beeldmateriaal en teksten vanwege de brand in wooncentrum Vredenburgh deze week. Voorheen benaderde zij vooral de regionale omroepen.” aldus Stichting Omroep Rijswijk.

Agenda

Via de website Feelgoodrijswijk.nl is sinds kort ook een agenda te raadplegen met een overzicht van de activiteiten die plaatsvinden in Rijswijk. ‘Er zijn zoveel Rijswijkers die graag willen weten wat er staat te gebeuren in onze gemeente.’ aldus Ed Braam van de politieke partij Beter voor Rijswijk tegenover Feel Good Radio.

“Iedereen die een evenement of activiteit heeft in Rijswijk mag dit melden en via de redactie van Stichting Omroep Rijswijk aanleveren, eventueel tezamen met een persbericht, zodat dit gedeeld kan worden met de Rijswijker. Vervolgens worden de activiteiten ook gedeeld via de kabelkrant van Feel Good TV op televisie en in het radionieuws voorgelezen op Feel Good Radio op 105.9 MHz .” meldt de omroep.