(C) Mediamagazine

Storing Ziggo “opgelost”, compensatie in aantal gevallen mogelijk

Voor een deel van de klanten die te maken hadden met de omvangrijke storing bij provider Ziggo is compensatie mogelijk. Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf aangegeven. De storing is inmiddels opgelost aldus de provider. Toch klagen nog veel gebruikers of haperende diensten bij de provider.

Storing

Ziggo had van zaterdagavond tot dinsdagochtend te maken met een omvangrijke storing in haar Video On Demand-dienst en Replay TV. Daarnaast was de klantenservice slecht bereikbaar middels de vaste lijn en de website. Een stroomstoring in het datacenter van de provider had apparatuur beschadigd waardoor de problemen ontstonden. Sinds dinsdagochtend zijn de grootste problemen voorbij.

Mediabox XL

Diverse klanten hebben tijdens de storing van de provider hun Mediabox XL teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dit leverde voor deze klanten nog meer problemen op zoals een slecht werkende telefoonlijn.

Compensatie

Abonnees van de provider die tijdens de storing geen gebruik konden maken van de on-demand dienst krijgen volgens een woordvoerder geen compensatie. De dienst was namelijk wel beschikbaar via de Ziggo Go-app en website.

Bellen

Voor abonnees die na het “resetten” van hun mediabox ook niet meer konden bellen, ligt dat anders. “Die mensen kunnen de klantenservice bellen en dan wordt er een oplossing voor hen gezocht.. Die oplossing kan bestaan uit een financiële compensatie, maar ook zijn er volgens Ziggo andere mogelijkheden. Mensen kunnen bijvoorbeeld een extra zenderpakket krijgen, of films.”, aldus de woordvoerder tegenover Omroep West.

Klachten

Ondanks dat Ziggo aangeeft dat de storing is opgelost blijven er klachten binnenkomen over de diensten van de provider. Zo zouden on-demand diensten nog steeds niet goed werken.

Sociale media: