Streamingdienst AppleTV+ van start in Nederland

Vandaag gaat de nieuwe streamingdienst van Apple, AppleTV+, van start in meer dan 100 landen waaronder Nederland. De dienst kost 4,99 euro per maand en kan 7 dagen gratis worden bekeken.

Aanbod

AppleTV+ begint in vergelijking met diensten als Netflix, Amazon Prime Video en Videoland met een bescheiden aanbod. Op 1 november zijn 9 nieuwe titels beschikbaar, van nieuwe reeksen, films en een talkshow.  Dat aanbod wordt dan maand op maand uitgebreid.

“The morning show”

Hét vlaggenschip is “The morning show”, een tiendelige reeks over de machtsstrijd die losbarst achter de schermen van een populair ontbijtprogramma, nadat de presentator wordt ontslagen wegens #MeToo-aantijgingen. Jennifer Aniston en Reese Witherspoon spelen de hoofdrollen. Apple TV+ biedt op 1 november de drie eerste afleveringen aan, daarna komt er wekelijks een bij.

“See’

Ook te zien vanaf 1 november: “See”, een post-apocalyptische avonturenreeks met Jason Momoa (bekend van “Game of thrones”); “For all mankind”, een serie over ruimtereizen; tienerreeksen “Dickinson” en “Ghost writer”; en animatiereeksen “Snoopy in de ruimte” en “Helpsters” voor de allerkleinsten.

Kijken

De dienst is natuurlijk te bekijken via apparatuur van Apple zoals de iPhone, iPad en AppleTV. Daarnaast bieden ook een aantal fabrikanten van smart-tv’s een app aan voor de nieuwe streamingdienst. Ook is het mogelijk om de dienst via een webbrowser te bekijken.

Meer informatie via de website van de dienst.