Streamingdienst Netflix zet groei door

Netflix heeft in het vierde kwartaal van 2016 7,05 miljoen nieuwe abonnees binnen gehaald. In totaal zijn er nu 93,8 miljoen mensen over de hele wereld die een abonnement op Netflix hebben. In Nederland zou de dienst ruim 2 miljoen abonnees hebben.

Overtreft de verwachtingen

De streamingdienst overtreft met deze cijfers de verwachtingen van analisten ruimschoots. De omzet was eveneens hoger dan verwacht: 2,4 miljard dollar in het laatste kwartaal van vorig jaar.

De nettowinst steeg van 51,5 miljoen naar 67 miljoen dollar. De dienst heeft de laatste maanden veel nieuwe series toegevoegd aan haar aanbod waaronder een aantal populaire eigen series, de zogenaamde Netflix Originals. Hierbij is The Crown de duurste productie ooit gemaakt door de dienst.

Nederland

Netflix had ruim twee miljoen abonnees in Nederland aan het einde van het vierde kwartaal van 2016. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper op basis van het Consumer Panel. Eind derde kwartaal telde de streamingdienst in Nederland nog 1,77 miljoen abonnees, terwijl dat een jaar eerder (eind vierde kwartaal van 2015) nog 1,3 miljoen was.

Populaire dienst

Volgens Telecompaper is Netflix ook de meest populaire streaming videodienst. 78 procent van de Nederlandse abonnees van de dienst raadt deze sVoD-dienst aan bij familie, vrienden of kennissen. Het is veruit de hoogste WoM-score (Word of Mouth) van alle in Nederland beschikbare videodiensten.

Bij de videodienst MyPrime van kabelaanbieder Ziggo (vanaf januari 2017 beschikbaar onder de naam Ziggo Movies & Series) ligt de WoM-score bijvoorbeeld op 46 procent. Bij het dit jaar gestopte HBO Go was dat 45 procent.