Netflix zet haar duurste productie ooit online: The Crown

Vanaf vandaag is de nieuwe serie The Crown te zien op Netflix. Het verhaal over de jonge koningin Elizabeth II is met 120 miljoen dollar de duurste Netflix-serie tot nu toe.

The Crown

The Crown vertelt het verhaal van de jonge koningin Elizabeth II die in 1952 haar vroegtijdig overleden vader George VI opvolgt. Elk seizoen bestrijkt een decennium uit het leven van de Britse koningin. Netflix heeft voorlopig twee series besteld. Peter Morgan (scenarioschrijver van onder andere ‘The Queen’ en ‘Frost/Nixon’), regisseur Stephen Daldry (‘The Hours’, ‘The Reader’) en producent Andy Harries (‘The Queen’). werkten mee aan de serie.

Eerste seizoen

In de eerste reeks van The Crown krijgt Elizabeth te maken met Winston Churchill die na de Tweede Wereldoorlog opnieuw tot premier werd verkozen. De serie werd in acht maanden opgenomen en de rollen worden gespeeld door onder andere Claire Foy (Koningin Elizabeth II), Matt Smith (Prins Philip) en John Lithgow (Winston Churchill). Verder maken Victoria Hamilton (Queen Mother), Jared Harris (King George V), Vanessa Kirby (Prinses Margaret) en Dame Eileen Atkins (Koningin Mary) deel uit van de cast.

BBC

Volgens regisseur Stephen Daldry gaf Netflix het team achter de serie meer creatieve vrijheid en budget dat Britse publieke zender BBC. Daldry had de serie namelijk eerst aangeboden aan de BBC, maar de omroep kon het budget van meer dan 100 miljoen euro niet op tafel leggen. Ook was Daldry bang dat de BBC invloed wilde uitoefenen op de toon en stijl van de serie. “Netflix daarentegen gaf ons alle vrijheid”, zegt de regisseur.

Het eerste seizoen van de serie is in de loop van vandaag, vrijdag 4 november, te zien op Netflix.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.