Streetlab en Ali B. winnen NPO Gemist Award

De winnaars van de NPO Gemist Awards zijn bekend. Dit zijn de publieksprijzen voor de meest bijzondere en spraakmakende televisieprogramma’s en audiofragmenten van het afgelopen jaar. De NPO Gemist Awards zijn in het leven geroepen om het enorme aanbod van npo.nl onder de aandacht te brengen.

NPO Gemist

Het afgelopen jaar zijn er ruim 256 miljoen video’s gestart via NPO Gemist, maar wat waren de meest bijzondere en spraakmakende programma’s of fragmenten in 2016? De NPO heeft daarvoor samen met de online kijkers en de volgers op haar social kanalen een longlist opgesteld.

Stemmen

Een maand lang kon het publiek suggesties aandragen voor vijf verschillende categorieën. Twee weken lang kon er gestemd worden door het publiek. Het was een nek-aan-nekrace in de categorieën Cultuur & Amusement – Streetlab won nipt van Ik vertrek – en de categorie Evenementen, waarin Serious Request iets meer stemmen kreeg dan The Passion. Er zijn in totaal meer dan 1.000 stemmen uitgebracht.

De winnaars

Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt van de NPO Gemist Awards:

  • Sedoc uit zijn dak bij wereldtitel Schippers (NOS) in de categorie Nieuws & Sport.
  • Serious Request (3FM)in de categorie Evenementen
  • Onze man in Teheran (VPRO) in de categorie Documentaires
  • Streetlab (KRO-NCRV) in de categorie Cultuur & Amusement
  • Ali B. zingt met Ruben Annink in De Wereld Draait Door (VARA) in de categorie Muziek.

De redacties of makers van winnende programma’s krijgen van npo.nl een feestelijke taart bezorgd. Alle winnaars en genomineerde programma’s zijn terug te kijken op NPO: http://www.npo.nl/artikelen/winnaars-npo-gemist-awards-2015

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.