VRT Studio Brussel komt Tweede Paasdag met ‘De Zwaarste Lijst’

De Vlaamse jongerenradiozender Studio Brussel zendt vandaag, Tweede Paasdag, de Zwaarste Lijst uit. De Zwaarste Lijst bestaat uit de 66 beste metalnummers volgens de luisteraars van de publieke radiozender.

Sinds 2009

De lijst wordt door de radiozender sinds 2009 uitgezonden en is vandaag tussen 13.00 – 19.00 uur te horen op de radiozender. De lijst wordt traditiegetrouw gepresenteerd door Vlaamse komiek en ‘metalhead’ Alex Agnew. Vorig jaar stond het nummer ‘Master of Puppets’ van Metallica op de eerste positie in de lijst.

Bands

Daarnaast waren ook platen van bands als Iron Maiden, Motorhead, Channel Zero en System of a Down te vinden in de top 10. Het nummer Master of Puppets van Metallica heeft de eerste vijf jaren van het bestaan van de lijst ook op nummer 1 gestaan. Om de buren bij het luisteren naar deze lijst te waarschuwen heeft Studio Brussel een excuusbrief voor de buren beschikbaar gesteld op de website.

Luisteren

VRT Studio Brussel is in Zuid-Nederland te ontvangen via FM en DAB (kanaal 12A), vrijwel alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Daarnaast is het ook mogelijk om de lijst te beleven via diverse cafe’s, kroegen en jeugdhuizen in Vlaanderen. Een overzicht is te vinden op de website van Studio Brussel.

Sociale media: