Sublicentie Formule1 voor Veronica

Veronica, onderdeel van het SBS-concern, heeft een sublicentie voor de Formule 1-rechten bemachtigd. De zender zal niet alle races uitzenden. Alleen de Grands Prix van Canada, de VS en Brazilië zijn rechtstreeks te zien op Veronica. Dit bericht de website F1Today.net

De zender brengt van de overige wedstrijden een samenvatting. De live-rechten voor alle Grands Prix gaan waarschijnlijk naar betaalzender Sport1.

Constructie als in Groot-Brittanië
Op die manier spiegelt de constructie zich enigszins aan Groot-Brittannië, waar betaalzender Sky alle races live uitzendt en het publieke net BBC slechts de helft van de Grands Prix rechtstreeks laat zien.

Veronica: inderdaad deal met Sport1
Een woordvoerster van Veronica vertelde aan F1Today.net: “Het klopt inderdaad dat wij volgende jaar de Formule 1 uit gaan zenden in samenwerking met Sport 1. Wij zenden drie wedstrijden live uit, die in Canada, VS en Brazilië, en zestien samenvattingen. Wat het inhoudelijke gedeelte betreft is tot nu toe bekend dat wij met een reportageteam naar de circuits afreizen en daar de wedstrijden registreren en reportages maken. We komen dus ook met achtergrondreportages. Wie het commentaar gaat verzorgen, is nu nog niet duidelijk.”

Lees ook: Sport1 wil Formule 1 in HD en op meerdere kanalen tegelijkertijd uitzenden via Piet Boon’s weblog