Super Bowl live te volgen op FOX Sports en BBC One

Komende nacht wordt de de Super Bowl gespeeld tussen New England Patriots en Philadelphia Eagles. Het evenement is live te volgen via FOX Sports en BBC One.

52e editie

De Super Bowl wordt voor de 52e keer gehouden en is de finale van het American Football seizoen 2017 van de NFL (National Football League). De finale wordt gehoud in het U.S. Bank Stadium in Minneapolis. Zangeres Pink zal het volkslied aan het begin van de wedstrijd ten gehore brengen. De populaire halftime show wordt dit keer verzorgd door Justin Timberlake.

FOX Sports

In Nederland zal betaalzender FOX Sports de wedstrijd live op televisie brengen via drie televisiekanalen. FOX Sports 6 staat helemaal in het teken van de Super Bowl, met de hele dag door documentaires en highlights van het afgelopen seizoen.

Op FOX Sports 1 en 6 begint de de sportzender vervolgens om 23.30 uur met voorbeschouwen, waarna Super Bowl 52 om half 1 begint. Op FOX Sports 2 wordt het evenement met Amerikaans commentaar uitgezonden.

Doordat de wedstrijd wordt uitgezonden op FOX Sports 1 is de wedstrijd bij veel huishoudens te zien aangezien deze zender bij een aantal aanbieder wordt aangeboden in het basispakket. Dit is onder anderen bij YoufoneOnline.nlT-Mobile ThuisDelta, en Joyne het geval. De televisiezender FOX, die de afgelopen jaren ook de Super Bowl uitzond zal dit jaar geen verslag doen van de wedstrijd.

BBC One

Wel zal de Britse publieke televisiezender BBC One live verslag doen van de 52e editie van de Super Bowl. De uitzending op BBC One begint om 00.15 uur. Ook de Duitse commerciële televisiezender ProSieben zendt de wedstrijd live uit. Ook deze televisiezender is bij een aantal aanbieders van digitale televisie in Nederland te zien.