Talpa neemt Radio 10 over, 100%NL en Slam! in de verkoop

Talpa Holding neemt de radiozender Radio 10 over van eigenaar Radiocorp. Radiocorp wordt op zijn beurt eigenaar van Slam! Dit berichten beide bedrijven in een persbericht.

Radio 10 naar Talpa

Talpa had al een minderheidsbelang in RadioCorp en zal haar huidige minderheidsbelang in RadioCorp uitbreiden tot 100%. Dit betekent dat Radio 10 wordt toegevoegd aan het portfolio van Talpa, naast de zender Radio 538.

Nieuwe radiogroep

Als onderdeel van de transactie zullen de zenders 100% NL en SLAM! (nu nog onderdeel van Talpa) een nieuwe onafhankelijke radiogroep gaan vormen. De zenders 100% NL en SLAM! worden verkocht aan de Oostenrijker Karl Habsburg, een van de oorspronkelijke eigenaren van RadioCorp. Daardoor zal er een nieuwe radiogroep gevormd worden (zonder Talpa) waar de volledige focus komt te liggen op de doelgroep stations 100% NL en SLAM!. Onder leiding van het bestaande management zullen deze beide stations via diverse platformen (radio, online, TV, events en print) zowel Nederlandse popmuziek als dance centraal stellen.

Optimale mix

Talpa zegt dat met het toevoegen van Radio 10 aan het portfolio een optimale mix ontstaat van radiozenders. “Met deze uitbreiding sorteert Talpa voor op de eerdere aangekondigde plannen van Talpa en TMG (Sky Radio en Radio Veronica) om hun radioactiviteiten samen te voegen en een gezamenlijk radiobedrijf te starten. Door Radio 10 toe te voegen aan het portfolio met Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica ontstaat de meest optimale mix qua bereik van de diverse doelgroepen.”, aldus het persbericht.

Sales

De spot sales-activiteiten van 100% NL, SLAM!, Radio 538 en Radio 10 worden voortgezet door One Media Sales (OMS). De transacties zijn onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders. De verwachting is dat de transacties deze zomer afgerond zullen zijn.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.