Talpa Network nieuwe eigenaar van TVGIDS.TV en GIDS.TV

Talpa Network heeft onlangs het bedrijf TVGids TV B.V. overgenomen en is nu eigenaar van de merken TVGids.tv en Gids.tv. Beide online platformen bieden via apps en websites film-, serie- en programma-informatie, afkomstig van alle in Nederland gangbare tv-zenders. Daarnaast houdt Gids.tv consumenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de media door middel van gecureerde videocontent.

Groeipotentie

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network over de recente acquisitie: “We geloven én in de online groeipotentie van TVGids.tv en Gids.tv én in de toegevoegde waarde van deze complementaire platformen binnen ons portfolio. Natuurlijk vanwege de mooie bezoekersaantallen maar ook vanwege de promotiemogelijkheden voor lineaire en non lineaire TV en de data die beschikbaar komt. Met Stijn Veeger halen we bovendien iemand aan boord met specifieke digitale kennis die we Talpa Network breed kunnen gebruiken. Deze acquisitie vormt weer een mooie stap in de optimalisatie van ons content- en dienstenaanbod aan de consument waarbij we ook onze kennis en het aantal contactmomenten vergroten en dientengevolge consumenten en adverteerders weer beter kunnen bedienen.

Wegwijs

Stijn Veeger, oprichter van TVGids TV BV en als Director Digital Business Development binnen Talpa Network onder meer verantwoordelijk voor TVGids.tv en Gids.tv: “In een snel veranderend medialandschap zien wij aan onze stijgende gebruikersaantallen dat de consument behoefte heeft aan een gids die je wegwijs maakt in het almaar groeiende oerwoud van content. Onder de vleugels van Talpa Network kunnen wij de huidige positie van onze gidsen versterken én uitbreiden met nieuwe functionaliteiten waarmee we de consument een nog rijkere content-ervaring gaan bezorgen.