Tele2-klanten na storing weer bereikbaar in het buitenland

Klanten van Tele2 zijn weer bereikbaar met hun mobiele telefoon in het buitenland. De provider heeft de problemen na ruim 24 uur kunnen oplossen.

Klanten klagen op het forum van Tele2 dat ondanks het feit dat de storing is opgelost er nog steeds problemen zijn met hun verbinding.

Storing

De eerste storingsmeldingen kwamen gistermiddag binnen bij de provider. Klanten die buiten Nederland gebruik wilden maken van mobiele diensten kregen te maken met de storing. Hierdoor konden de klanten niet bellen en geen gebruik maken van Internetdiensten in het buitenland. Buiten Nederland maken klanten van Tele2 gebruik van het netwerk van andere providers. Hiervoor wordt door Tele2 een zogenaamde roamingovereenkomst gesloten.

De storing komt op een ongelegen moment aangezien veel Nederlanders voor de zomervakantie in het buitenland zitten.

Overbelast

Zaterdagmorgen maakte de provider bekend dat de storing werd veroorzaakt door een overbelasting van roaming aanvragen op het netwerk. Zaterdagavond kon de provider melden dat de problemen zijn opgelost. “De storing is opgelost! Iedereen kan weer volledig gebruik maken van hun diensten in het buitenland“, aldus de provider op haar website.

Nog steeds klachten

Ondanks dat Tele2 zegt dat de problemen zijn opgelost klagen nog steeds klanten in het buitenland dat zij geen mobiel bereik hebben. Het gaat om klachten uit onder andere Zweden, Ierland en Italië. De provider raadt aan om het toestel uit en aan te zetten om de problemen definitief op te lossen.