Tele2 stopt doorgifte FOX Sports per 13 september

Televisie-aanbieder Tele2 stopt met het aanbieden van de sportzenders van FOX Sports. Dit bericht de aanbieder vandaag op haar website.

13 september op zwart

Er kunnen per vandaag geen nieuwe abonnementen meer worden afgesloten via Tele2 op FOX Sports. Klanten bij de aanbieder die al een abonnement hebben op FOX Sports hebben nog tot 13 september toegang tot de kanalen. Het besluit is het gevolg van eisen van FOX voor het afsluiten van een nieuwe overeenkomst met de aanbieder. Tele2 zou maandelijks voor alle klanten, ongeacht of ze de kanalen willen, moeten betalen voor het gebruik.

“Onacceptabel”

“FOX Sports wil vanaf volgend seizoen veel meer geld ontvangen voor de doorgifte, waardoor de abonnementsprijzen enorm moeten stijgen. Ook voor mensen die geen voetbal willen kijken. Dat vinden wij onacceptabel voor jou als klant, dus daarom komt FOX Sports per 13 september 2016 te vervallen.”, aldus de aanbieder op haar website. Tele2 klanten kunnen wel gebruik maken van een aanbieding op de betaalzender Ziggo Sport Totaal waarbij de zender de eerste vier maanden voor 10 euro kan worden afgenomen en daarna 15 euro per maand dient te worden betaald.

KPN

FOX Sports en KPN hebben begin augustus wel een akkoord bereikt. Ook tussen die twee partijen ontstond een conflict doordat de sportzender nieuwe eisen stelde aan het gebruik van de kanalen. KPN heeft toen besloten de zender meer te gaan betalen, maar de sportzenders worden niet opgenomen in het basispakket. Aanbieders als Ziggo, Online en Canal Digitaal hebben nog een bestaand contract met de sportzender dat nog enkele jaren doorloopt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.