Telecomprovider Scarlet op Curaçao “niet meer te redden”

Telecomprovider Scarlet op het Caribische eiland Curaçao lijkt af te stevenen op een faillissement. Dit berichten diverse media op het eiland.

Slechte dienstverlening

De ongeveer 3000 voornamelijke zakelijke klanten van het bedrijf klagen al geruime tijd over de slechte dienstverlening van het bedrijf. Vorige maand is surseance van betaling aangevraagd nadat diverse toeleveranciers de dienstverlening aan het bedrijf hadden stopgezet.

Investering nodig

Volgens de bewindvoerder is het bedrijf ook niet meer te redden tenzij er investering van 10 miljoen Antilliaanse gulden wordt gedaan in het bedrijf. Dit blijkt uit het openbaar verslag waaruit het Antilliaans Dagblad bericht. Het bedrijf zou een schuld van 12 miljoen gulden hebben.

“Nieuwe en gezonde structuur”

Directeur van Scarlet, Paul Gelderloos, meldde eind juli nog dat de dienstverlening was hersteld en dat de surseance was bedoeld om even rust te hebben om ‘een nieuwe, gezonde structuur neer te zetten’. De bewindvoerder ziet een doorstart somber in en overweegt het faillissement aan te vragen van het bedrijf. Het bedrijf moest eerder in juli haar dienstverlening tijdelijk staken omdat het bedrijf was afgesloten door een toeleverancier.

3000 klanten

Klanten van Scarlet op het eiland hebben al maanden helemaal of vrijwel geen internet meer en de klantenservice is niet meer bereikbaar. Het bedrijf zou ongeveer 3000 klanten hebben op het eiland die Internet afnemen van de provider. Veel van deze klanten bevinden zich in de zakelijke markt.

Werknemers

De meer dan dertig werknemers van het bedrijf zitten al maanden in onzekerheid en al twee maanden zonder salaris. Voor hen wordt gevreesd voor ontslag.

Scarlet N.V.

Scarlet N.V. werd opgericht in 1992 door de Nederlander Paul Gelderloos. In het verleden was provider Scarlet ook in Nederland actief maar inmiddels zijn die activiteiten overgenomen en momenteel actief onder de naam Stipte. Scarlet B.V. is actief in Curaçao en Sint Maarten. Bij dit bedrijf staat nog steeds Paul Gelderloos aan het roer.