NPO: Telefilm Rabarber wint Emmy Kids Award

De Telefilm Rabarber, een coproductie van NL Film en KRO-NCRV, heeft in Cannes een Emmy Kids Award gewonnen. Dit bericht de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in een persbericht. De film van scenarist Maarten Lebens en regisseur Mark de Cloe was een van de vier jeugdprogramma’s van de publieke omroep, die genomineerd was voor een Emmy.

Patchwork gezin

Rabarber is een film over een patchwork gezin. Winnie en Siem leren elkaar kennen als Siems vader en Winnie’s moeder verliefd worden op elkaar. De tieners kunnen het al snel goed met elkaar vinden en maken zich dan ook zorgen als hun ouders steeds meer kibbelen. Om te voorkomen dat ze uit elkaar gaan, besluiten de kinderen voor hen een instructiefilm te maken met relatietips. Daarbij groeien ze zelf steeds dichter naar elkaar toe.

“Blij voor de makers”

Netmanager Suzanne Kunzeler is zeer blij voor de makers van Rabarber. “Maar ik ben er ook trots op dat we als publieke omroep met vier programma’s genomineerd waren, die qua thematiek laten zien waar NPO Zapp zich als amuserende én inhoudelijke jeugdzender mee onderscheidt.”

Genomineerden

De andere Nederlandse genomineerden voor een Emmy Kids Award waren de Telefilm Jongens (Pupkin/NTR), de serie Taart (Pupkin/VPRO) en De Zandtovenaar en de Oorlog (The Media Brothers/RKK/Joodse Omroep). De Emmy Kids Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt.

Ook vorig jaar was de NPO succesvol bij de Emmy Kids Awards. Toen won de Nederlandse jeugdfilm Alles mag (BIND Film/VPRO) van regisseur Steven Wouterlood de award voor Beste Televisiefilm/Korte serie.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=CiX9JwkzJ4w

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.