Telefilms: Zes nieuwe Nederlandse films in première op NPO 3

Vanaf vanavond worden er de komende weken zes nieuwe Nederlandse films uitgezonden op NPO 3. De eerste Telefilm, De terugkeer van de Wespendief’ wordt vanavond om 20.30 uur uitgezonden.

Telefilm

‘De Terugkeer van de Wespendief’, ‘Silk Road’, ‘Off Track’, ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’, ‘Het Bestand’ en ‘De Aflossing’ worden achtereenvolgens vanaf 22 maart op woensdagavond uitgezonden om 20.25 uur op NPO 3. De nieuwe Nederlandse films op NPO 3 zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele maatschappelijke thema’s.

Bijna 100 Telefilms

Inmiddels zijn er bijna 100 gemaakt en zijn Telefilms een begrip geworden. Meteen bij de eerste lichting van zes films, in 1999, zat de Telefilm Suzy Q, die drie Gouden Kalveren won en jonge acteurs als Carice van Houten en Michiel Huisman onder de aandacht bracht. Van de Telefilms kregen er 21 een bioscooprelease; Het Schnitzelparadijs (2005) was een kaskraker die ruim 340.000 bioscoopbezoekers trok.

De Terugkeer van de Wespendief

De eerste Telefilm, De Terugkeer van de Wespendief, is een psychologische thriller over een duister verleden dat zich niet langer laat wegdrukken. Als Simon geconfronteerd wordt met een man die voor zijn ogen zelfmoord pleegt, ontrafelt zich het traumatisch verleden met zijn jeugdvriend Ralph en ontdekken we het gruwelijke geheim dat Simon bij zich draagt.

Meer informatie op de website van Telefilm