Telegraaf Media Groep bevestigt overnamebod Vlaamse uitgever Mediahuis

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft bevestigd dat er een overnamebod is uitgebracht door de Vlaamse krantenuitgever Mediahuis en VP Exploitatie. Eerder op de dag waren er al geruchten over het overnamebod en werd de handel op de beurs in TMG-aandelen stilgelegd.

Voorstel

“In antwoord op recente geruchten in de markt, bevestigt Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) dat zij een ongevraagd niet-bindend voorwaardelijk voorstel heeft ontvangen van Mediahuis en VP Exploitatie voor de verwerving van alle uitgegeven en uitstaande certificaten van TMG voor een indicatieve prijs van EUR 5,25 (cum dividend) in contanten per TMG-certificaat (het Voorstel).”, aldus het Nederlandse concern in een persbericht.

Overwegen en beoordelen

De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur van TMG (de Raden) overwegen en beoordelen nu het voorstel. “Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de belangen van alle stakeholders van TMG, inclusief de aandeelhouders.”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Media

De Telegraaf Media Groep is in Nederland actief met het dagbladen De Telegraaf en Metro, diverse regionale kranten en een aantal week- en maandbladen. Ook exploiteert het bedrijf diverse websites zoals Geenstijl, Dumpert, Gaspedaal. TMG heeft één radiozender: Classic FM en heeft een strategisch partnership met Talpa. Onder deze samenwerking vallen Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10.

Mediahuis

De Vlaamse uitgever Mediahuis bezit een aantal Vlaamse kranten waaronder De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, De Gentenaar en Het Belang van Limburg. Ook bezit zij NRC Media waaronder NRC Handelsblad en NRC.Next vallen alsmede de regionale Limburgse kranten Limburgs Dagblad, De Limburger.

Naast Mediahuis is ook VP Exploitatie betrokken bij het overnamebod. VP Exploitatie bezit nu al 41,3 procent in de Telegraaf Media Groep. Andere aandeelhouders lijken kritisch te staan tegenover het overnamebod.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.