Telegraaf Media Groep komt met twee online televisiekanalen

De Telegraaf Media Groep (TMG) wil in 2016 twee online televisiekanalen lanceren. TMG wil een 24/7 nieuwskanaal vanuit De Telegraaf en een 24/7 sportkanaal vanuit Telesport lanceren. Dit heeft de mediagroep gisteren bekend gemaakt.

Nieuwe strategie

TMG maakt bij de nieuwe strategie een beweging van het aanbieden van ‘general interest’ content via één centraal platform (De Telegraaf) naar ‘special interest’ informatie via haar hoofdmerken en via die kanalen en op die momenten die de consument zelf kiest. Hiermee stelt TMG adverteerders in staat heel gericht specifieke doelgroepen te bereiken.

Sky Radio Group komt met P101

Ook op het gebied van radio gaat TMG zich meer richten op special interest. Sky Radio Group zet de beweging naar digitaal door en gaat focussen op het bieden van muziek die je zelf wilt. Met P101 gaat de Sky Radio Group een nieuw online muziekplatform brengen. “Streaming, interactief en on-demand zijn daarbij kernwoorden.”, aldus de TMG. TMG is al actief op het gebied van muziek op maat middels My Radio.

Metro

Om de interactie met consumenten verder vorm te geven gaat Metro een samenwerking aan met Ubideo. “Dit is een nieuwe live streaming app waarmee je op ieder gewenst moment kunt kijken naar live streams op elke locatie in de wereld waar op dat moment een Ubideo gebruiker aanwezig is. Zo kunnen lezers via Ubideo live streams opvragen van plaatsen die in het nieuws zijn.”, aldus TMG.

Aanstellingen

TMG kondigde ook aan dat het de marketing- en commerciële functie versterkt. Op 1 november start Barbera Wolfensberger als Chief Marketing Officer. De focus van  Per 15 oktober start Jacqueline Smit als Commercieel Directeur TMG Landelijke Media. Zij volgt Arthur van Essen op die deze rol tot nu toe op interim basis invulde en tot eind december aanblijft voor de overdracht. Smit heeft ruim 20 jaar ervaring in advertising, media en communicatie. Ze was als laatste CEO van de 538Group en werkte daarvoor bijna 7 jaar voor Microsoft.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.