Telenet komt met gratis sportzender Play Sports Open

De Vlaamse kabelaar Telenet komt met een gratis sportzender Play Sports Open. Hiermee volgt de provider de weg die het Nederlandse zusterbedrijf Ziggo eerder is ingeslagen met Ziggo Sport.

Play Sport Open

Vanaf dinsdag 2 februari voegt Telenet een nieuwe lineaire zender toe aan haar digitale basispakket. Op ‘Play Sports Open’ vinden alle Telenet TV-klanten een selectie van wedstrijden uit verschillende competities van Play Sports, met Premier League, Europa League, Eredivisie, ATP en WTA Tennis, Belgisch Hockey en Basketbal, Veldrijden, Formule 1 en MXGP. Het aanbod wordt vervolledigd met eigen programma’s en documentaires.

Nieuwe programma’s

Speciaal voor de nieuwe zender worden enkele luchtige, nieuwe sportprogramma’s ontwikkeld zoals een editie van ‘De Container Cup’ voor beloften, een EK-quiz ‘Match van de Waarheid’ en documentaires over het reilen en zeilen bij voetbalclubs zoals RSC Anderlecht en Royal Antwerp. De nieuwe gratis zender past in de strategie van Telenet om altijd het beste entertainment te selecteren voor zijn klanten, en hen tegelijk ook net dat ietsje meer aan te bieden. Alle Telenet TV-klanten vinden de zender vanaf dan terug op kanaal 11.

Exclusief

De zender is exclusief beschikbaar voor alle Telenet TV-klanten. De Belgische voetbalcompetitie blijft, net als de Italiaanse, Spaanse en Duitse, exclusief voorbehouden voor de abonnees van Play Sports en zal niet op de open zender getoond worden.

Meer informatie op de website van de aanbieder.